Kun lopulta koitti koiranoton aika, jäi enää jäljelle sopivan pennun etsiminen. Pidimme valintapäätöksessämme vanhempien rodunomaisen ulkomuodon ja näyttelytulosten lisäksi tärkeinä myös mahdollisia näyttöjä hyvästä luonteesta, terveydestä ja koulutettavuudesta. Näin päädyimme varaamaan pennun Hollannista, mutta kiinnostuimme myös pentueesta, jonka tsekkiläinen narttu oli tullut Suomeen synnyttämään...

Näin tämä sekä luonteeltaan että ulkomuodoltaan erityisen ihastuttava tyttönen muutti meille ja muutti meidän elämämme :). Valitettavasti harva koira on täydellinen, ja niinpä Susikki oli saanut huonot geenit terveyden suhteen, ja sai riesakseen todella vakavat lonkka- ja kyynärviat.

Susikki ehti käymään kerran pentunäyttelyssä. Muita tuloksia Susikki ei todennäköisesti tule saavuttamaan missään lajissa, syynä hänen vakava-asteinen lonkka- ja kyynärvikansa. Näiden perinnöllisten sairauksien takia Susikki saa säännöllisesti lisäravinteita ja ajoittain lääkekuureja, joiden ansiosta Susikki tulee toivon mukaan elämään hieman pidempään kivuttomasti. Nykyiset Kennelliiton Antidoping-säännöt estävät kokeisiin ja kilpailuihin osallistumisen kyseisten lääkkeiden ja ravintolisien "vaikutuksen alaisena", joten harrastelemme ja treenailemme vain omaksi iloksemme. Useimpia koiraharrastuslajeja Susikki ei tosin voisi terveytensä takia harrastaakaan, koska ne sisältävät hyppyjä tai muita koiran niveliä rasittavaa urheilua. Onneksi kilpaileminen ja menestys ovat täysin toissijaisia asioita, tärkeintä on koiran hyvinvointi ja onnellinen rinnakkaiselo arjessa :)

VALKOINEN-
PAIMENKOIRA (WHITE SWISS SHEPHERD)

SUSIKKI

TARINA
GALLERIA/GALLERY
FAKTAT/FACTS

PINSERELLA'S