Kääpiöpinseri Pinserella's Vincent

virallinen nimi / official name: Pinserella's Vincent
tittelit / titles: BH
kutsumanimi / calling name: "Vincent"
omistaja / owner: Miia Anttila
rotu / breed: kääpiöpinseri / miniature pinscher
sukupuoli / gender: uros / dog
syntynyt / born: 28.7.2004
emä / dam: FIN MVA EST MVA FINNSIEGER ISPU-SIEGER Pinserella's Mustiina
isä / sire: Bonzer's Rainman
terveys / health: tutkitusti terve / health examined (polvet terveet (0/0) / knees healthy, silmät terveet (0/0) / eyes healthy 23.3.06), muutoinkin täysin terve / otherwise completely healthy too
luonne / temperament: testatusti hyväluonteinen, Luonnetesti suoritettu hyväksytysti pistein 144 / mental test passed with 144 points
purenta / bite: oikeanlainen leikkaava purenta, ei hammaspuutoksia / correct full scissor bite
korkeus / height: n. 31,5cm (tuomarin mittaamana)
sukutaulu / pedigree: sukutaulu / pedigree
sukusiitosprosentti / inbreeding coefficient: 1,66% (8:n sukupolven mukaan Kennelliiton tietokannasta, selvästi alle rodun keskiarvon / from the Finnish Kennelclub database with 8 generations, clearly below finnish breed average)
pentueveljet / litterbrothers: Pinserella's Elmer, Ramon, William, Cedric
puolisiskot / halfsisters: Pinserella's Antoinetta, Esmeralda, Isadora, Paloma, Ramona
lajit / hobbies: pelastuskoira-jälki, harjoittelee tottelevaisuutta ToKo- ja BH-koetta silmälläpitäen Pinserella's kennelin koulutuksissa / conformation, obedience, BH
muuta / else: kastroitu / neutered

Tuloksia

  • 5.6.2007 Turku, Luonnetesti: +144
  • 2.7.2006 Ulvila, tuomari Marija Kavcic, Slovenia: ERI 1, ROP-ryhmä

Esittely

(Kirjoittanut Vincentin emäntä M. Anttila)

Vincentin meille tulo oli yllätys. Olin käynyt katsomassa Mistyn pentuja, mutta meidän ei pitänyt pentua ottaa :). Kun tuli puhetta pennuista kerroin miten ihania ne ovat (eihän Mistyn pennut muuta voi olla), mutta MEILLE EI TULE NYT UUTTA KOIRAA! Tuttu kommentti minulta oli: Ei minun edes tee mieli, ovathan ne ihania, mutta ei nyt.

Se iski täysin yllättäen; KUUME, pentukuume, eikä mikä vaan pentu, vaan juuri näistä ihanista pojista se tietty minulle heti nyt! Syy miksi päädyin pennun ottamaan oli poikien uskomattoman ihanat ja avoimet luonteet. He olivat pieniä äitinsä kopioita, aivan yhtä ihanan valloittavia, heissä vain oli se jokin.

Näin meille saapui Vincent päiviämme vauhdittamaan. Vincentin tulon jälkeen ei ole tylsää hetkeä ollut, sillä hän kyllä saa hymyn kenen tahansa huulille. Vincent on oma pieni ilopillerini, jonka häntä heiluu taukoamatta, pusumussu, joka rakastaa kun häntä halataan ja kaulaan pöristään ja puhalletaan :).

Vincent on todella nopea oppimaan ja keskittyy opetustilanteessa todella hyvin. Olemme käyneet tutustumassa raunioihin ja samalla kokeilimme hakua. Oli hienoa katsoa miten Vincent niin nuorena (vaikka tytöt olisivat kovasti kiinnostaneet), ymmärsi heti, mitä häneltä haluttiin ja etsi ”kadonneet” raunioilta ja metsästä. Valitettavasti oma aikatauluni ei Speedyn ja Daisyn agility harrastuksen takia anna myöden hakutreeneille, mutta katsotaan tulevaisuudessa. Vincentin tämän hetken harrastuksiin kuuluu TOKO, jälki ja näyttelyt. Jälki on hänelle selvästi hyvin luontainen laji, heti ensimmäinen jälki ajettiin tarkasti ja varmasti ilman mitään epäröintiä.

Muistan hyvin sen päivän kun Vincent tuli meille. Automatka oli lyhyt, mutta äänekäs Vincent oli hyvin närkästynyt kun hänet riistettiin tutusta ympäristöstä;) Kotona päästin ensin Speedyn tutustumaan vauvaan ja se sujui hyvin Speedy toimi rauhallisesti ja pentu tutustui rohkeasti. Daisyn ja Vincentin ensi kohtaamista en varmaan koskaan unohda. Daisy tuli uteliaana pentua tutkimaan ja Vincentin häntä alkoi heti heilua vimmatusti, ja hän määrätietoisesti suunnisti D:n vatsan alle nisiä etsimään jolloin Daisy siirsi jalkaa jotta Vincent pääsee paremmin nisille ja katsoi minuun selvästi ilmeellä ”onko tämä minun lapseni”. He olivat kerta kaikkiaan hellyttävä pari :)

Vincentiin pätee sanonta "terve kuin pukki". Poika on kaikkiruokainen ja pursuaa elivoimaa.

Vincentin kohdalla pätee sanonta rakkaalla lapsella on monta nimeä;) Tässä joitakin niistä: VoittoSentti, Vinskuntta, Skuntta, Skuntteli, Vimpula, Skuntpunt, Puntteli, Pumpuli ja Pimpu. En voisi kuvitella olevani ilman pumpulia meidän pientä suurta koira. Hymypoika, jota on pakko rakastaa, teki hän mitä vaan.

Kiitos Johanna ja Tarja tästä suloisesta pojasta.

Luonnetestistä

Jälleen yksi Pinserella's-kasvatti suoritti luonnetestin erinomaisin tuloksin, kun Pinserella's Vincent osallistui 6.5. reilun kahden vuoden iässä viralliseen testiin ja saavutti pistesaaliin 144p. Osa-alueista tuli seuraavanlaiset arvosanat, joista tietenkin tärkeimpiä tuo luoksepäästävyys sekä erittäin nopean palautumiskyvyn osoittaminen kaikissa koeosioissa:
Toimintakyky +1 Kohtuullinen,
Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua,
Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty,
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen,
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton,
Temperamentti +1 Erittäin vilkas,
Kovuus +1 Hieman pehmeä,
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin,
Paukkuärtyisä +