Pinserella's kennelin jalostusnarttu Pippa

Pippa lähti luotamme maaliskuussa 2010 11,5 vuoden iässä äkillisen märkäkohdun vuoksi. Vielä pari viikkoa aikaisemmin Pippa oli esiintynyt loisteliaasti ja huippukuntoisena Tampereen kansainvälisessä näyttelyssä, ja valmistautui parhaillaan Koiratanssin SM-kisoihin. Saamme lohtua siitä, että rakas muorimme sai lähteä saappaat jalassa, lähes loppuun asti täysin terveenä, ulkoilusta ja harrastuksista nauttien. Mutta ikävä on yhä sanoinkuvaamattoman suuri, päivääkään ei kulu, että en ajattelisi Pippaa kyyneleet silmissä.... Pippa oli ainutlaatuinen koira, onneksi hönen perimönsö elöö Pippan lapsissa ja lapsenlapsissa.

Onnellisia muistoja: Koiratanssi-voittaja Pippa

Pippa Janakkalan Koiratanssikilpailuissa 10 vuoden iässä! Video loppuu valitettavasti hieman kesken esityksen, mutta kerrottakoon, että Pippa voitti... Pippa aloitti harrastuksen vasta 9-vuotiaana, mutta se ei estänyt rautorouvaa nousemasta parissa vuodessa maajoukkueeseen asti - ensimmäisenä kääpiöpinserinä koko maailmassa! Tästä historiallisesta hetkestä Tanskan Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuissa ei valitettavasti ole videomateriaalia...

"Vielä eläkeiässäkin koiratanssikisojen kuningatar, veteraanikehien kaunotar, äideistä paras, moninkertainen mummu ja koiristamme rakkain lellikki. Onnittelemme rautarouvaa suukoin, halein ja herkuin."

Yli kymmenen vuoden kunnioitettavassa iässä Pippa on vielä täysin terve teräsmummo, jolla riittää vauhtia kisakehiin ja lenkkipoluille, ja jonka leuasta ei löydy vielä ainuttakaan harmaata karvaa! Jopa silmät tutkittiin syksyllä 2008 tuoreeltaan täysin terveiksi ja yhä kaihivapaiksi! Toivottavasti Pippan lukuisat Pinserella's-lapset ja -lapsenlapset ovat perineet tämän elinvoimaisen muorin mahtavat geenit.

Vanhassa vara parempi, kuuluu sanonta, jonka meidän Pippa-muorimme päätti osoittaa todeksi: rautamummo päätti aloittaa vanhoilla päivillään uuden harrastuksen, ja niinpä Pippa osallistui parin kuukauden harjoittelun jälkeen syksyllä 2008 ensimmäisiin koiratanssikisoihinsa - tuloksenaa Kunniapalkinto eli luokkanousu ja hieno kolmas sija! Reilun kuukauden päästä Pippa osallistui seuraaviin kisoihinsa, ja saavutti tällä kertaa isossa luokassa voiton ja jälleen luokkanousun! Pippan kilpailuvideon voi tallentaa tästä linkistä (tiedoston koko 110Mt), kiitos Miialle kuvaamisesta!

Pippa

Kuvassa teräsmummo Pippa 10v ja 1kk! (Ylläolevan kuvan saa klikkaamalla näkyviin suurempana)

virallinen nimi / official name: Agabelle's Frendly Felicia
kutsumanimi / calling name: "Pippa"
rotu / breed: kääpiöpinseri / miniature pinscher
sukupuoli / gender: narttu / bitch
syntynyt / born: 26.12.1998
terveys / health: tutkitusti terve / health examined (polvet terveet (0/0) / knees healthy, silmät todettu terveiksi (0/0) / eyes examined healthy 23.1.2002 & 23.3.2006 & 16.9.2008 , tutkitusti epilepsiavapaa (terve verrokkikoira tutkimuksessa tammikuussa 2007) / examined and found free of epilepsy (january 2007), muutoinkin täysin terve / completely healthy
purenta / bite: oikeanlainen leikkaava purenta / correct scissor bite
korkeus / height: n. 31 cm (näyttelyssä mitattu)
emä / dam: FIN MVA AKIRA DELLA GORGONA
isä / sire: FIN MVA EST MVA V-99 FüRSTENBORGH HOPPLÖS HULIGAN
jälkeläiset / offspring: Pinserella's Tuhatkaunokki, Tiikerililja, Timotei, Timjami, Petronella, Pernilla, Petunia, Peppino, Pippin, Agabelle's Karo Kasanova, Kasper Kissmet, Kim Kasimir, Kathy Karamel, Kia Karisma, Kitta Katarina
sukutaulu / pedigree: sukutaulu / pedigree
kennelliiton tietokannassa / pedigree database: sukutaulu ja muut tiedot / pedigree and other information
lajit / hobbies: kaverikoiratoiminta, näyttelyt, agility / therapy dog, conformation, agility
näyttelytulos / conformation result: SA / CCQ
muita tärkeitä tuloksia / other important results: Hyväksytysti suoritettu luonnetesti / Passed mental test

Harrastuksia ja tuloksia

Pippa on käynyt näyttelyissä ja harrastaa agilitya ja tokoa. Pippan ykkösharrastus on kuitenkin vanhusten, lasten ja muiden kohderyhmien ilahduttaminen - Pippa on nimittäin Kennelliiton kurssittama ja testaama Kaverikoira, ja kiertää toimintaryhmänsä kanssa piristämässä ihmisten arkea hellyydenosoituksillaan. Lisäksi Pippa on luonnetestattu ja saavuttanut erinomaiset pisteet muun muassa temperamentin, luoksepäästävyyden ja laukauspelottomuuden osalta. Ilopillerimme Pippa on siis tutkitusti terve ja testatusti hyväluonteinen kääpiöpinseri.

(Ylläolevan kuvan saa klikkaamalla näkyviin suurempana)

Pippa nukkuu mieluiten - ei tyynyllä vaan tyynyssä! Hänellä on uskomaton kyky löytää aina tyynyliinan "sisäänkäynti", ja riippumatta siitä, miten päin sohvatyyny on aseteltu, hän kääntää sen tuossa tuokiossa kätevästi tassuillaan niin päin, että pääsee pujahtamaan tyynyliinan sisälle... Jos tyynyjä ei ole tarjolla, Pippa kääriytyy oman peittonsa sisälle. Hän onkin varsin kätevä peittelemään itse itsensä.

Luonne

Pippa on meidän hellä lellikki, lempinimeltään pusu-Pippa. Tuon hellyydenkipeämpää ja ihmisystävällisempää koiraa saa hakea :). Hän on ehdottomasti villin länsisuomen nopein pusuttelija ;), todellinen halinalle! Pippan mielestä maailman paras paikka on syli, ja hyvänä kakkosena omistajan sänky. Myös television katselu emännän kanssa sohvalta käsin on kiva harrastus :). Hän onkin erittäin hyvähermoinen ja tasapainoinen koira, joka ei turhia hötkyile. Toki Pippasta löytyy myös särmää, ja hän on hyvin rohkea ja täysin peloton luonne. Tarpeen tullen hän on luotettava talonvahti, mutta ei koskaan hauku turhaan. Hän rakastaa kaikkea tekemistä ja harjoittelua, ja kun häntä palkitaan kehuin, hän ei tiedä miten päin olisi riemusta! Pippa rakastaa vierailijoita. Hänen mielestäään ne käyvät kylässä vain sitä varten, että hänen ikuinen rapsutusvajaus korjaantuisi - ihmisten toimettomat kädet on tarkoitettu silittämistä varten!

Pippa päiväunilla

Muutamia tuloksia

  • 29.8.04 Kääpiöpinsereiden agility-SM mölli: tulos 0, sij. 1
  • 2.6.04 agility mölli: tulos 0, sij. 2
  • Luonnetesti 22.09.01: LTE1 l. Hyväksytty, 124 pistettä
  • 11.6.00 Salo, näyttely, tuomari Marto Steinbacher, Itävalta: 1/1, SA, ParasNarttu-3
  • 10.6.00 Espoo, erikoisnäyttely, tuomari Hans-Karl Schneider, Saksa: 1/3, SA
  • 29.8.99 Forssa, näyttely, tuomari Benny Blid, Ruotsi: 1., Kunniapalkinto, ROP-pentu
  • 14.8.99 Turku, näyttely, tuomari Evert Wieldraaijer, Alankomaat: 1., Kunniapalkinto, ROP-pentu
  • 12.6.99 Espoo, erikoisnäyttely, tuomari Hans-Karl Schneider, Saksa: 1., Kunniapalkinto, ParasNarttupentu-1, VSP-pentu

Muutamia näyttelyarvosteluja

Tuomari Evert Wieldraajier, Alankomaat: 7,5 kuukautta. Erittäin hyvän tyyppinen, hyvä pää, tummat silmät, hyvät hampaat, kaunis turkki, tarpeeksi kulmautunut edestä ja taka, liikkuu hyvin. Erittäin lupaava!

Tuomari Marto Steinbacher, Itävalta:Erittäin kaunis narttu, hyvän kokoinen, hyvä luusto ja lihaksisto, hyvä pää, täydellinen purenta. Tarpeeksi syvä rintakehä, hyvä etuosa, hyvä ylälinja, häntä kannetaan sivulla, hyvät kulmaukset, kaunis väri, voisi esiintyä paremmin.

Tuomari Hans Karl Schneider, Saksa: Keskisuuri, vahvarakenteinen, jolla riittävästi jaloutta, vahva purenta, tummanruskeat silmät, erittäin hyvä pään tyyppi, hyvä pää- ja niskalinja, hyvä alalinja, oikeanlainen etuseisonta, oikeat kulmaustoiminnat, syvä punainen väri, vähän mustaa pigmenttiä, vapaa luonne.

Pippa pussailee Kaverikoirakurssin soveltuvuustestissä kurssin vetäjää (©J.Tammiala)

(©J.Tammiala)

Johanna jalostustarkastuksen kehäsihteerinä kirjoittelemassa, tämän erottamaton varjo Pippa on tietenkin sylissä mukana (©P.Tallberg)

Pippa Kaverikoira-kurssilla

Pippa, tuore Kääpiöpinsereiden Agilityn Möllimestari, ohjaajanaan Johanna

Pippa sovittaa maireana uutta villapuseroansa talvisia lenkkejä varten(©J.Tammiala)

Pippa aina oikein painautuu Tarjaan kiinni halattavaksi (©J.Tammiala)

(©J.Tammiala)

(©J.Tammiala)

Pippan Kaverikoira-toimintaryhmä

Pippa päätti tulla ulos kaapista ;). Pippa tykkää kaivautua peittojen alle ja mennä ahtaisiin paikkoihin nukkumaan, ja niinpä hän löytyi kerran kaapin alahyllyltä... (©J.Tammiala)

"Eipäs arvostella toisten nukkumismieltymyksiä!"
(©J.Tammiala)

(©J.Tammiala)

Pippa tyynyssä, yllätys, yllätys ;) (©J.Tammiala)

Pippa on vähään tyytyväinen, onneensa hän ei tarvitse muuta kuin yhden tyynyn (©J.Tammiala)

(©J.Tammiala)

"Kukkuu!" (©J.Tammiala)

Kerran Pippaa ei taas meinannut löytyä mistään. Lopuksi etsin vielä vaatehuoneesta... Löydätkö sinä kuvasta kääpiöpinserin? ;) (©J.Tammiala)

Pippa oli keksinyt ison säkillisen puhtaita talvivaatteita! Niiden sekaan oli ihana kömpiä... (©J.Tammiala)

Ethän osta sikaa säkissä! Eikun koiraa... ;) (©J.Tammiala)

Kun kävin turvallisuussyistä häätämässä Pippan ja solmin säkin kiinni, hän loukkaantui verisesti, kun häneltä riistettiin hänen ihan itse löytämänsä hieno kotikolo. Niinpä hän päätti sitten nukkua edes säkin päällä, olihan se pehmeä noinkin. (©J.Tammiala)

Pippa kävi 9.5.2009 Raision torilla järjetetyssä liikuntatapahtumassa esittelemässä Koiratanssia. Sateisesta säästä huolimatta rautarouva nautti esiintymisestä ja näytti kaikille mallia, miten se tassu nousee vanhallakin - ikää rouvalla on näissä kuvissa nimittäin jo 10,5 vuotta, ja edelleen kunto on kuin nuorella koiralla konsanaan! Kuvat V. Simola.