Kääpiöpinseri Pinserella's Petronella

virallinen nimi / official name: Pinserella's Petronella
kutsumanimi / calling name: "Nella"
rotu / breed: kääpiöpinseri / miniature pinscher
sukupuoli / gender: narttu / bitch
omistaja / owner: kennel Pinserella's (sijoituskoira)
rekisterinumero / registernumber: FIN43056/05
syntynyt / born: 8.7.2005
emä / dam: Pippa
isä / sire: Cedric
koko / size: 29 cm
purenta / bite: täydellinen leikkaava purenta / complete scissor bite
terveys / health: kaikin puolin terve, virallinen terveystarkastus 4.1.2007, polvet 0/0 eli terveet, silmät phtvl1 (harmittomat sikiöaikaiset pigmenttipilkut), kaihivapaat / very healthy, official health examination 4.1.2007, knees 0/0, eyes phtvl1 (harmless pigment spots), free of cataract
sukutaulu / pedigree: Suomen Kennelliitton jalostustietojärjestelmä / Finnish Kennel Club Database
harrastukset / hobbies: juoksulenkit omistajien kanssa, näyttelyt, haku, jälki, toko, BH / running, conformation shows, searching, tracking, obedience, BH

Nellassa on pikkupennusta pitäen yhdistynyt miellyttävästi vanhempiensa parhaat piirteet. Cedric-isältä tyttö on perinnyt vahvan luuston, ja terveet, tasapainoiset liikkeet sekä erittäin tiheän ja hyvälaatuisen turkin, mikä on lyhytkarvaisella koiralla Suomen oloissa tietenkin tärkeä ominaisuus. Isänsä tavoin Nellalla on hyvät viettiominaisuudet, erinomainen koulutettavuus ja miellyttämishalu, joiden ansiosta Nella on erittäin innokas ja väsymätön harrastuskaveri ja arkielämässäkin helppo koulutettava. Nella harjoittelee tällä hetkellä tavoitteellisesti tottelevaisuutta ja ensi kesänä olisi tarkoitus osallistua BH- ja tottelevaisuuskokeisiin Cedric-isänsä tavoin. Nella on myös harjoitellut menestyksekkäästi maastolajeja, mm. jälkeä, etsintää ja henkilöhakua, mutta näyttelyt ovat tällä hetkellä koirakon ykkösharrastus - ja ihmekös tuo, kun menestystäkin on kehissä kertynyt niin hienosti :). Pippa-äidiltään taasen tyttö on perinyt kauniin ilmeensä ja värityksensä sekä kontaktihakuisuutensa, ja molemmilta vanhemmilta sosiaalisen ja rohkean luonteen sekä hyvän hermorakenteen, jotka tekevät tytöstä miellyttävän ja sopeutuvaisen koti- ja harrastuskoiran moneen lähtöön. Myös tuomarit ovat poikkeuksetta kehuneet koiran avointa ja iloista luonnetta. Nellan rakenne on erittäin tasapainoinen, terve ja rodunomainen. Fyysisiltä ominaisuuksiltaan Nella on tasapainoinen yhdistelmä kestävyyttä ja ketteryyttä, eli erinomainen lenkki- ja harrastuskaveri monenlaiseen menoon. Tyttö on myös ollut kaikin puolin terve - ei allergioita, tulehduskierteitä tai muitakaan sairauksia - mitä pidän jalostuksellisesti erittäin tärkeänä. Ennen astutusta Nella tulee vielä käymään virallisissa terveystarkastuksissa. Kooltaan ja ulkomuodoltaan tämä ryhdikäs pikkuneiti on erittäin rodunomainen, ihastuttava yhdistelmä voimaa ja eleganssia - ja ulkomuototuomarit ovat olleet tästä samaa mieltä, kuten hienoista näyttelytuloksista voikin päätellä ;). Myös Nellan sisarukset ovat olleet "samasta puusta veistettyjä" sekä erinomaisten luonteittensa että upeiden ulkomuotojensa osalta, joten Nella tulee todennäköisesti osoittautumaan erinomaiseksi periyttäjäksi.

Nella on rohkea ja ulospäinsuuntautunut, erittäin reipas ja maailmoja syleilevä tytöntylleröinen, joka ei pelkää ketään tai mitään. Pennusta pitäen tytöllä on ollut oikea harrastuskoiran luonne, jolla riittää leikkimisintoa vaikka muille jakaa. Myös ulkomuodollisesti tämä topakka tyttönen on erittäin lupaava, sillä hänellä on vahva luusto, kaunis pää ja väri sekä hyvät mittasuhteet. Kiitokset Johannalle ja Juhalle, Nellan "sijoitusvanhemmille", tyttösen hyvästä hoidosta!

Nellan näyttelytulokset

Nella teki loistokkaan näyttelydebyytin Helsingin isossa, kansainvälisessä Aptus show'ssa. Harjoittelun puutteesta huolimatta neiti esiintyi oikein mallikkaasti, ja olikin pelottoman ja tomeran luonteensa ansiosta suuressa messukeskuksessa ja koriavilinässä heti kuin kotonaan! :) Seuraavassa näyttelyssä tuloksena olikin sitten jo heti Serti, ja Paras Narttu-luokassa hänet päihitti ainoastaan hänen isosiskonsa Pinserella's Tiikerililja. Isosiskonsa Tiikerililjan tavoin Petronella on jokaisessa näyttelyssään palkittu laatumaininnalla Erinomainen!

  • 28.1.2007 Turku, kansainvälinen näyttely, tuomari Svante Frisk, Ruotsi: ERINOMAINEN 2.
  • 10.12.2006 Helsinki, kansainvälinen näyttely, Vuoden Voittaja: ERINOMAINEN 1., FINNSIEGER-KIINNITYS
  • 13.8.2006 Raisio, tuomari Helge Lie, Norja: ERI 1, PARAS NARTTU 4, VARA-SERT, ROP-ryhmä
  • 2.7.2006 Ulvila, tuomari Marija Kavcic, Slovenia: ERI 1, Paras Narttu 2, SERT, ROP-ryhmä
  • 20.5.06 Helsinki, kansainvälinen näyttely: ERI 3, Paras Narttu-3, Vara-Sert

  Nella esittäytyy

  (kirjoittanut Nellan emäntä 13.10.2005)

  "Heipparalla ja aurinkoista syksyä kaikille ;)

  Minä olen Pinserella`s Petronella. Kutsumanimeltäni olen Nella. Asustelen Teräsrautelassa Turussa, Pinserella`s Benjaminin (Peten) ja Pinserella`s Tiikerililjan (Lillin) ja tietty "mamman" ja "pappan" kanssa.

  Minä synnyin 8.7.2005 Turussa, Johanna ja Tarjan luona, jossa asustelin hetkisen yhdessä neljän muun sisareni kanssa. Olin jo heti "vauvana" iloinen tyttönen, äänekäs sellainen ja kuulemma hyvin toimelias. "Mamma" aina vitsaileekin että mnä olen sellainen moottori joka ei hevillä sammu :)

  Olen luonteeltani avoin, seurallinen, leikkisä, rohkea, mutta löytyypä minusta myös hieman temperamenttiä. Muuten olen kova tyttö pussailemaan, halimaan, syömään ja tietty herkuttelemaan. Perheeni sanookin että olen valloittanut tuttujen ja tuntemattomien sydämet. Olen kuulemma niin suloinen, hymyilevä kääpiöpinserin alku!

  Minä Nella tykkään leikkiä ja puuhata Peten ja Lillin kanssa. Olemme leikkisä kolmen kopla josta "mamma" ja "pappa" tykkäävät yli kaiken:) Mielestäni on myös kiva olla koulutuksessa ja oppia uusia juttuja.

  Minä Nella-Riina, joksi "mamma" minua välillä kutsuu, katselen ilolla tulevaisuuteen. Olenhan maailman ihanin ja onnellisin kääpiöpinseri......eikö niin?

  P.s. "mamma" ja "pappa" haluavat kiittää kasvatajia super sympaattisesta ja persoonalliseta tytön-tyllerösta!"

  Petronellan pentukuvat